Medicineball

Medicineball

En medicinbold er en træningsbold med vægt, som du fx kan bruge lidt ligesom du ville bruge en håndvægt - altså som frie vægte. Løft den over hovedet, sving den, tril den fra hånd til hånd imens du står i planken eller lignende. Den kan også bruges i kaste-gribe øvelser med en makker eller op af en mu (fx som et twist i slutningen af en dyb squat). Men det anbefales ikke at du decideret kaster en medicineball hårdt ind i en væg. Den vil nemlig hoppe/bounce hurtigt tilbage til dig - og det er ikke nødvendigvis det, du er ude efter. Her anbefales du i stedet at bruge en slamball som er perfekt til high-impact kasteøvelser. En med-ball har som regel en overflade af læder, gummi, plastik eller lignende. Brug den til øvelser som: Rolling push-ups, stående balanceøvelser, sit-ups, figure-8, squat med wall throw, Hay bailer, etc.

Vis som Gitter

2 varer

Faldende orden
  1. TRX Medicinbold medicineball flere KG
    TRX Medicinbold
    Fra 312,00 kr.
Vis som Gitter

2 varer

Faldende orden
 

Mere viden

GUN-eX elastiske battleropes godt til helkropstræning

produkt

GUN-eX battleropes

BLOG

Hvad er en TRX Rip Trainer?

facebook

Træn med Flexvit-elastik

rengøring af trx suspension trainer

BLOG

Sådan kan du rengøre din TRX

Hvor ondt må det gøre at foamrolle?

blog

Gør foamrolling ondt?

kursus

TRX Yoga Course

blog

Helene elsker TRX

Er der forskel på medicineballs og slamballs?

Ja, selvom du kan lave mange af de samme øvelser med begge, så er der alligevel nogle helt klare forskelle. En medicinbold er klart bedst som "fri vægt" i alverdens øvelser. Løft den over hovedet i squats, lav makkerøvelser hvor I kaster eller triller bolden til hinanden. Hold den tæt til kroppen når du laver mavebøjninger. Du kan finde alt fra en let med-ball til en der vejer rigtig mange kilogram. Det samme gælder for en slamball, men denne er især god til eksplosive, high-impact øvelser hvor du kaster bolden i underlaget eller ind mod en væg. Der er nemlig den helt klare fordel ved en slamball, at den ikke hopper tilbage sådan som en medicinbold vil gøre. Derfor kan en medicinbold i visse øvelser være mere udfordrende.

Hvilke øvelser man man lave med medicinbold?

Se det som en ekstra vægtbelastning - ligesom en kettlebell, håndvægt eller vægtstand vil være det. Træn styrkeøvelser, lave rotationsøvelser, få et element af leg ind med makkerøvelser og så videre. I videoerne herunder har TRX Training sammensat 2 korte workouts du kan hente inspiration i. Den første med Miguel Vargas inkluderer også en kettlebell og TRX Suspension Traineren. Den anden video lavede Zack og Heidi, i anledning af Valentines day, en sjov makkerworkout med medicinbolden som omdrejningspunkt.