Mere viden om Trigger Point

Når du hører ordet "foamroller" så tænker du sikkert på en cylinderformet rulle med mønstret overflade? Men foamrolling - og self-myofascial release teknikker kan sådan set udføres med et hav af forskellige værktøjer. De har hver især nogle unikke fordele.

Massagebolde er fx rigtig gode til at komme i dybden med et ømt triggerpunkt - fx i ballen, ved skulderbladet eller i nakken.

Håndholdte produkter som STK, Acucurve Cane, en fast massagebold eller STK Contour er perfekte hvis du/din klient ikke kan komme ned på gulvet og rulle - de kan nemlig bruges siddende. Der findes også foamrollers med vibration, som gør lidt af det hårde arbejde for dig - og lader vibrationer nå dybt ind i bindevævet med minimal indsats fra din side.

 

Hvilke øvelser skal jeg bruge med min foamroller?

Hvis du skal rulle din øvre ryg, ligger du dig på ryggen og placerer din foamroller, så du har nederste ribbenskant på din foamroller. Så placerer du hænderne bag nakken og trækker albuerne op mod loftet, så du nærmest trækker skulderbladene fra hinanden. Bøj benene og placer fødderne solidt i gulvet. Så løfter du bagdelen fra gulvet og ruller hen over din foamroller. Du ruller fra nederste ribbenskant og op over skulderbladet. Hvis du oplever at et punkt er lidt ømt, kan du blive på punktet med rullen og generere lidt mere pres ned i rullen, for så på den måde at løsne op for eventuelle muskelspændinger i området.

For at bruge din foamroller på forsiden af dit lår, skal du ligge dig på maven med albuerne placeret lige under skulderen, og hvilende på underarmene. Så ligger du din foamroller ind under det ene ben lige over knæet. Det modsatte ben ligger bøjet ud til siden, og kan bruges til at aflaste trykket ned i foamrolleren. Nu ruller du frem og tilbage på låret. Sørg for at gøre det forholdsvis langsomt og husk at trække vejret roligt og slappe af i benet i mens du ruller frem og tilbage. Herefter skifter du over til modsatte ben og gentager.

I linket nedenfor vil du kunne finde flere øvelser og inspiration til at få brugt din foamroller på hele kroppen.

Ja, du kan sagtens gribe en foamroller og bruge den uden særlig specifikke forudsætninger. Men din tid er godt givet ud ved at bruge nogle minutter på at gennemse nogle af de videoinstruktioner, Trigger Point Therapy's professionelle coaches har udviklet.

 

Se Trigger Point Therapy´s videobibliotek.