Træningsbolde

Den store træningsbold, der også går under navnet fitness bold eller pilatesbold, er et must i dit fitnesscentre, hos fysioterapier eller til træning hjemme, til træning af stabilitet og balance.

Du kan også bruge bolden som alternativ til en kontorstol. De kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Her finder du flere forskellige størrelser - så find præcis den, du skal bruge.

De passer til både børns leg og voksnes fokuserede træning. Er det vigtigt, at din nye træningsbold er sikker? Så kig efter en i anti-burst materiale. Det er nemlig det der gør, at du ikke kommer galt afsted hvis uheldet er ude og bolden punkterer. I stedet siver luften stille ud - og du kan nå at reagere.  

4 varer

Faldende orden
pr. side

Fordele ved at bruge træningsbolde

Træningsbolde kan også gå under navnet fitness bolde. Træningsbolde er et populært træningsredskab både til nybegyndere og professionelle. Træningsbolde kan bruges i mange sammenhænge og bruges til at styrke og forbedre mange forskellige muskelgrupper. Træningsbolde kan for eksempel bruges til at styrke core musklerne. Træningsbolde kan hjælpe med at styrke musklerne i mave, ryg og hofter, hvilket er vigtigt for at opretholde en god balance og kropsholdning.

Derudover kan træningsbolde bruges til at opnå en bedre balance og fleksibilitet i kroppen. Når man bruger en træningsbold skal flere muskler i brug, for at kunne opretholde en god balance på træningsbolden. Øvelser på en træningsbold kan kræve en god rækkevidde i bevægelserne, som kan hjælpe med at trække musklerne og leddene i kroppen ud, som kan være med til at forbedre kroppens fleksibilitet. 

En træningsbold kan ligeledes bruges til genoptræning af muskler og led efter skader eller operationer. Du kan bruge træningsbolden til at genopbygge styrken i de muskler eller led, der er blevet beskadiget. En træningsbold må siges at være et alsidigt redskab. 


Vælg den rigtige træningsbold

For at få mest ud af din træning, er det vigtigt, du får valgt den rette træningsbold. Træningsbolden skal passe til din højde, så du kan bruge træningsbolden optimalt. Med en træningsbold i den rette størrelse, kan du udføre øvelser på en korrekt måde. Er det ikke tilfældet at træningsbolden passer til din højde, kan du risikere at lave øvelserne forkert, hvilket kan medføre små skader. Det er det vigtigt, hverken at bruge for små eller for store træningsbolde. Når du tager træningsbolden i brug, kan det være en god idé at lægge en træningsmåtte under, så du er sikret et stabilt underlag. 

Størrelsen af træningsbolden skal være baseret på din højde. Når du sidder på bolden skal dine ben gerne være i en 90 graders vinkel, mens dine fødder er plantet på jorden. Det er vigtigt, at vælge den rigtige størrelse træningsbold, da dette kan have betydning for, hvor stabil din træning bliver. 


Med denne guide kan du lettere finde frem til, hvilken størrelse træningsbold der passer til dig:
Er du under 157 cm, anbefales en bold på 45 cm

Er du mellem 157-170 cm, anbefales en bold på 55 cm

Er du mellem 170-185 cm, anbefales en bold på 65 cm

Er du over 185 cm, anbefales en bold på 75 cm


Opnå en effektiv hjemmetræning

Ønsker du at træne derhjemme? Så er dette også en mulighed med en træningsbold. En træningsbold er som tidligere nævnt et alsidigt træningsudstyr til træningen. Træningsbolde egner sig derfor også perfekt til hjemmetræningen. En træningsbold er et fantastisk redskab, som stort set giver dig mulighed for at træne hele kroppen. 

En træningsbold kræver ikke meget plads og derfor kan du træne på få kvadratmeter. En træningsbold kan bruges af alle, så selvom du er nybegynder, har du rig mulighed for at opnå en effektiv træning med en træningsbold. Hvis du har trænet i mange år kan du også sagtens bruge træningsbolden i dine træninger. Hvis en træningsbold alene ikke er nok til dine træninger, kan du krydre din træning med elastikker eller vægte og dermed øge sværhedsgraden. 

En træningsbold kan bruges til at træne alle kroppens muskler. En træningsbold kan ligeledes bruges til at træne balancen og fleksibiliteten i kroppen samt genskabe styrke i muskler og led ved skader eller operationer. Træningsbolde kan bruges i mange sammenhænge og er aldeles effektiv til træning af hele kroppen. 


Køb din træningsbold hos Activeaid.dk

Activeaid er bygget op omkring passion. Vores mission er at udbyde unikke og funktionelle træningsredskaber af høj kvalitet. Derfor kan du være sikker på at modtage en træningsbold af høj kvalitet, der med garanti vil tilføre effektivitet til dine træninger. Træningsboldene kan fås i forskellige størrelser og derfor kan du helt sikkert finde en størrelse, der passer til dig. Når du har modtaget din træningsbold, kan det være en god idé at puste den op, så den indeholder 80% luft, hvorefter den så skal stå natten over, før du fylder den helt op med luft. På den måde kan elastikken nå at strække sig, så du får glæde og gavn af træningsbolden i mange år. Køber du for 500 kr. opnår du fri fragt.

 

FAQ

Hvad kan man bruge en træningsbold til?

En træningsbold kan bruges til at træne alle kroppens muskler. En træningsbold kan ligeledes bruges til at træne balancen og fleksibiliteten i kroppen samt genskabe styrke i muskler og led ved skader eller operationer. Træningsbolde kan bruges i mange sammenhænge og er aldeles effektiv til træning af hele kroppen.

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse træningsbold?

Størrelsen af træningsbolden skal være baseret på din højde. Når du sidder på bolden skal dine ben gerne være i en 90 graders vinkel, mens dine fødder er plantet på jorden. Det er vigtigt, at vælge den rigtige størrelse træningsbold, da dette kan have betydning for, hvor effektiv dine træninger er.