Hvordan kan man hænge en TRX op?

Hvordan hænger man TRX op i træ, pæl, indenfor, etc.

Hvad enten du vil bruge den hurtige løsning med TRX Door Anchor (døranker) eller du går mere handyman-agtigt til værks og får skruet fx et TRX X-Mount op i loftet, så finder du her guiden til hvilke ophængsløsninger der findes.

Hvor højt oppe skal en TRX hænge?

Den optimale ophængshøjde for TRX Suspension Traineren er mellem 210 cm og 270 cm. Har du længere, så kan det blive nødvendigt at investere i et forlængerstykke (TRX Xtender).

En god regel er, at når din TRX er fuldt forlænget (når du tager fat i vippespænderne og trækker TRX´en så langt ud du kan), så skal den nederste del af nylonstroppen (fodbøjlerne) under håndtaget være cirka 10 cm over underlaget.

Hvilke ophængsløsninger findes der?

TRX Door Anchor (døranker)

TRX dørankeret er den hurtige, mobile løsning, som ikke kræver nogen som helts form for håndværksmæssige snilde. Det tager bogstaveligt talt 10 sekunder, så kan du være i gang med din TRX-træning. TRX Door Anchor er en nylonstrop med en blød, firkantet pude i den ene ende og et bent loop i den anden ende.

Find en solid dør. Du skal helst kunne bevæge dig nogenlunde frit til hver side samt bagud fra døren. Ideelt set skal du finde en dør, som åbner væk fra dig - men du kan også bare låse døren. Så bliver du ikke overrasket midt i en øvelser, hvor du har næsten al din vægt lagt over i stropperne og dit ophængspunkt så pludselig forsvinder. Slå puden over på den modsatte side af døren, træk gerne dit TRX døranker hen imod siden hvor dørhængslerne er, luk og klik din TRX metalkarabiner ind i det lille nylonloop. Inden du går i gang, så træk godt til, for at mærke puden er kommet op til dørkarmen på den anden side (så får du ikke en forskrækkelse hvis den rykker sig når du hiver i din slyngetræner).

Køb TRX Door Anchor - klik her.

TRX X-Mount

TRX X-Mount er den klassiske, solide løsning, som sidder i private hjem og fitnesscentre/fysioterapier i hele verden. Her får du afgjort en af de bedste løsninger; især fordi du kan skrue den op i loftet midt i et rum - og det betyder at du både kan komme ind under ophængspunktet. Det er afgørende hvis du vil have nemt ved at skalere/tilpasse de øvelser du laver. Du tilføje eller tage noget af loadet/sværhedsgraden ud af en øvelse. I pakken medfølger skruer til bl.a. træ. Skal du fx sætte op i beton, så skal du forbi byggemarkedet og købe dig et sæt ekspansionsbolte.

Køb TRX X-Mount Hvid eller TRX X-Mount Grå - klik her.

TRX Invizi Mount

En ophængsløsning så diskret man næsten ikke opdager den. Især ikke, hvis du lader den dobbelt-jobbe som et ophæng for en billedramme (se i videoen). Du skal skrue det fast i væggen, men det er hurtigt gjort. TRX Invizi Mount er til installation på en lodret væg - og giver dig et solidt, fast punkt at forankre din TRX.

Køb TRX Invizi Mount - klik her.

TRX Suspension Anchor

TRX Suspension Anchor er fx den perfekte løsning, hvis du skal sætte din TRX op udendørs i et træ, et legestativ, i garagen, og lignende. Du kan evt. også bruge TRX Xtender, som du ser herunder, men da TRX Suspension Anchor allerede kommer direkte i kassen, når du køber TRX hos active aid, så er det oplagt af se, om ikke den er stor nok i første omgang. Hvis du har langt op til et ophængspunkt, så kan en TRX Xtender være nødvendig. Læg imærke til, at karabineren på TRX Suspension Traineren er klikket ind i et loop på TRX Suspension Anchor - IKKE ind i den anden karabiner. Det er vigtig for at undgå unødvendigt slid og sikrer, at den ikke hopper ud imens du træner.

Køb TRX Suspension Anchor - klik her.

TRX Xtender

TRX XTender kan bruges på mange af de samme måder som et TRX Suspension Anchor. Når du har en solid, horisontal overligger (tænk fx på en pullup bar, et legestativ, elle lignende) hvor du kan nå op og fastgøre, så er det nemt med TRX XTender. Ligeså kan det bruges på et vertikalt ophængspunkt som f.eks. en lygtepæl. Se i videoen, hvilke muligheder du får for opsætning af TRX.

Køb TRX XTender i webshoppen.

TRX MultiMount

En løsning, som hovedsagligt henvender sig til det professionelle marked. Her kan være flere TRX'er hængt op på samme tid. Multimount er god, når der er begrænset plads i træningssalen eller sportshallen. Sælges i moduler á ca. 2 meters længde.

Læs mere om TRX MultiMount her.

TRX MultiMount ophæng

TRX S-Frame

Igen en ophængsløsning til det professionelle setup hos f.eks. fitnesscentret eller fysioterapien. Findes fra 3 meter op til 9 meter og kan rumme virkelig mange trænende klienter på samme tid. S-frame kan stå inde eller udendørs. Lavet i såkaldt "Commercial Grade"-stål, hvilket er et utroligt slidstærkt materiale.

Læs om TRX S-Frame her.

TRX Studio Line opbevarings- og ophængsløsning

Sidst men ikke mindst kan vi levere en fuldt skalerbar løsning til dit center eller træningsrum, der har et utal af kombinationsmuligheder, så det kan tilpasse både jeres behov og tilgængelig plads. Få ryddet op i løst træningsudstyr, få stærke TRX-ophæng og et yderst professionelt look.

Læs om TRX Studio Line.

TRX Studio Line


Få det komplette overblik på et sted

Se alle de forskellige ophængsløsninger på et sted. Her kan du se hvilke muligheder der er. Flere produkter findes også i flere farver, så du kan vælge den du bedst kan lide eller passer bedst til din indretning i hjemmet.

Se TRX-ophængsløsninger - klik her.