Hvor ondt må det gøre at foamroller - og hvordan gør man?

Hvor ondt må det gøre at foamrolle?

Hvor ondt må foamrolling gøre - og hvordan gør jeg?

 

Hvis du nogensinde har prøvet foamrolling - med en skumrulle, en bold eller lignende, så ved du at det godt kan gøre lidt ondt. Men det er ikke meningen at du skal ligge og jamre og vride dig i smerte. Det skal være en udholdelig måde du kan mærke det på - og langt hen af vejen har det både noget af gøre med foamrollerens densitet (hårdhed) og din foamrolling-teknik at gøre.

Kim Grandahl Papsø er ejer af virksomheden activeaid.dk, og har flere år fungeret som underviser på de TriggerPoint Foamrollingkurser vi afviklede før i tiden. Han er opdateret på den nyeste viden leveret af Trigger Point Therapy og har flere års erfaring.

 

På en skala fra 0 til 10 - hvor ondt må det gøre at foamrolle?

Kim forklarer i den nedenstående video lidt omkring smerteniveauer, foamrollingteknikker og valg af foamroller. Han kommer blandt andet ind på hvor på en skala fra 0-10 du kan sigte efter at ligge.

Han viser derudover de 3 foamrollingteknikker der anbefales for at få det optimale ud af tiden på skumrullen. Vigtigheden af en god teknik kan ikke understreges nok gange. Det kan være forskellen på om du holder fast i en rutine (som igen gør det lettere at foamrolle med tiden) eller bare lader din foamroller stå helt sørgeligt alene i hjørnet og samle støv, fordi det bliver forbundet med ulidelig smerte (det er der jo ingen der gider udsætte sig selv for).

 

 

Foamrolling for bedre fod- og ankelmobilitet

Her får du et eksempel på hvad du specifikt kan arbejde med i relation til foamrolling. Fod- og ankelmobilitet er super vigtigt. Både i din hverdag, men fx også når du skal squatte. Det kan du bruge din foamroller til at arbejde på. Kim bruger her Trigger Point the GRID 1.0 Foamrolleren til opgaven. Han deler benet op i 2 zoner, ruller langsomt og laver derefter en "træk-bevægelse" hen over foamrollerens mønstrede overflade. På den måde kan han arbejde i dybden med bindevævet fra flere vinkler. Trigger Point the GRID 1.0 er almindelig i forhold til hårdhed, og passer derfor til langt de fleste. Har du behov for ekstra hårdhed, så anbefaler vi Trigger Point GRIDX.

Se udvalget af Trigger Point Therapy Foamrollers

Vi er førende inden for udvalget af foamrolling/massageprodukter fra Trigger Point Therapy. Vi er den officielle importør og får derfor de nyeste produkter på hylderne først. Se her hele udvalget af massagebolde, vibrationsredskaber, foamrollers, komplette sæt, etc.

 

Nyheder Trigger Point Therapy