En stærk ryg med TRX-træning

Træn din ryg stærk med TRX-øvelser - fysioterapeuten viser dig hvordan

Træn din ryg med tips fra fysioterapeuten

Rygproblemer er blevet en folkesygsom. Hvert år må masser af danskere opsøge og læge og behandlere, fordi de har fået smerter i ryg, lænd, og så videre. Rygsmerter kan opleves utroligt begrænsende i hverdagen og det kan være svært at få bevæget sig. Det er en ond cirkel. Det er derfor helt essentielt, at du sørger få at få nogle gode rutiner ind i din dagligdag, hvor du har fokus på at træne din ryg stærkere.

Vi har, i samarbejde med fysioterapeut Betina Schmidt fra Fysiofit i Viborg, samlet en række øvelser, som hver i sær hjælper dig på vej i arbejdet med at få en stærk ryg. Du skal nemlig ikke kun træne ryg, men i høj grad core, balance og smidighed.

Derfor kommer her tips og tricks til, hvordan du kan lave en god TRX workout med fokus på at styrke din ryg og muskulaturen, der hjælper dig med at holde rygsmerterne væk. Betina kommer løbende med rigtig gode forklaringer på, hvordan du laver de forskellige øvelser og hvad du skal være opmærksom på. Du kan se Anette udføre øvelserne, så du ved hvordan det skal se ud. Men husk - det er altid vigtigst, at det føles godt for din krop.

TRX Rygtræningsprogram

Der er i denne workout udvalgt en række øvelser, som vurderes essentielle, når du vil bruge din TRX Suspension Trainer til at træne din ryg stærkere. Du får både nogle stående og liggende øvelser. Sværhedsgraden i øvelserne er tilpasset, så du også kan være med som nybegynder. Derudover vil fysioterapeut Betina Schmidt desuden beskrive meget detaljeret, hvordan du laver øvelserne og du kan se Anette demonstrere det samtidig.

Vi ønsker dig rigtig god træning, og er der noget du bliver i tvivl om, så er du hjertelig velkommen til at kontakte os.

Upper Locust - kan laves på flere niveauer.

 

Gør TRX Planken lettere

 

TRX Low Row styrker kernemuskulaturen

 

TRX Quadruped - skånsom stabiliseringsøvelse

 

TRX Side Plank

 

Se alle fysioterapeutens træningstips

Vi har samlet alle TRX-rygtræningsvideoerne, som vi har lavet sammen med fysiotepeuten Betina Schmidt, i en playliste på Youtube. Lige til at sætte i gang og kigge/træne med på. Her kommer vi omkring en lang række styrke- og mobilitetsøvelser, som kan hjælpe dig med at styrke din krop for at undgå rygsmerter.

Se den samlede playliste på Youtube - klik her.

 

Vil du investere i din egen TRX?

Har du ikke en TRX derhjemme, så kan du kaste et blik på det store udvalg vi har i webshoppen. Her finder du flere forskellige prisklasser og grej-niveauer. Fælles for dem alle er, at de er den gode kvalitet, som bare holder og holder.

Du finder også en masse ideer til, hvordan du kan hænge din TRX Suspension Trainer op derhjemme. Brug fx. et door anchor, som bare skal sætte op hen over dørkarmen - eller giv dig selv optimal bevægelsesfrihed ved at skrue et TRX X-mount op i loftet.

Køb din egen TRX her