De 6 TRX-synder - begår du disse fejl?

Det er godt at kende til de 6 mest almindelige TRX-fejl. Lige meget, hvilket niveau du er på i forhold til træning i stropperne, så er der risiko for at komme til at begå én af dem. Enten, fordi du er nybegynder og ikke har tilstrækkelig rutine/viden eller, hvis du er erfaren, kan falde i, fx når du begynder at blive træt i løbet af dit træningspas.

De 6 TRX-synder

Utilstrækkelig viden eller fokus kan betyde, at du ikke får det optimale ud af din træning og, i værste fald, resultere i skader. Se TRX Education Manager, Steve Katai, vise de 6 mest almindelige TRX-synder og hvordan du korrigerer dem.

Nedenfor beskriver vi de forskellige punkter i lidt flere detaljer. Læs med og bliv klogere.

 

Fejl 1 - Du starter forkert

Sørg for at have fokus på dit opspænd, fod-, arm- og skulderstilling, i den TRX-øvelse, du vil udføre og at din TRX Suspension Trainer er indstillet i den korrekte længde.

Fejl 2 - Du stopper midt i en øvelse

Hvis du laver en TRX-øvelse, men f.eks. er startet ud fra en alt for skarp vinkel, kan du, som Education Manager Steve Katai viser i videoen, ved fx at ændre vinklen på din krop gøre øvelsen lettere - og fortsætte med at træne øvelsen. Der er ikke KUN 1 måde at lave øvelsen på - det er altid muligt at korrigere på småting, så alle kan få noget ud af den. Dyrker du TRX hos en personlig træner eller på hold i fitnesscentret, så bed din træner om at komme med alternativer, hvis han/hun ikke automatisk gør det selv.

Fejl 3 - Du saver i TRX´en

Det, at der er 1 enkelt ophængningspunkt gør TRX Suspension Traineren unik. Det betyder nemlig, at du ikke kan træne hårdere end den svageste side eller det svageste led tillader, fordi du hele tiden skal stabilisere og have lige pres i begge håndtag/fodbøjler. Hvis du ikke er stablisere er der kontant afregning, og du vil risikere at “save” i TRX´en. På den måde får du ikke det optimale ud af øvelserne.

 

Fejl 4 - Scraping

Det kan virkelig gøre ondt på de bare arme. Det ved alle, der har oplevet TRX-stropperne skraber mod overarmen fx når man laver TRX Chest Press. Scraping sker, fordi du kommer til at læne dig ind i stropperne. Det sker typisk, når du har for meget belastning på - altså er startet for stejlt ud i forhold til ophængningspunktet.

Ret det ved at flytte på fødderne - og at løfte stropperne en lille smule opad og væk fra kroppen.

 

Fejl 5 - Slacking

Slappe stroppe - nej tak. Du får ikke udført øvelsen på en måde, som du får særligt meget ud af, hvis du ikke strammer op i stropperne. Slappe TRX-stroppe opstår tit, når du er ved at blive træt eller ikke har fokus nok på teknikken. Det kan også opstå, hvis du starter forkert. Prøv af, om du kan lave en øvelse med god kvalitet og med fokus på de gode standarder - inden du lave flere gentagelser.

 

Fejl 6 - Sagging

Efterhånden, som du bliver træt, kan det blive sværere for dig at holde kroppen spændt op. Et eksempel er i TRX Planken, hvor man kan have tendens til at hænge i hofterne. Løs det ved at aktivere core for at opretholde en god holdning gennem alle øvelserne, så din krop er i aktiv planke.